Witte sportsokken, vlindermouwen, een mantelpak: kleren zeggen meer dan woorden. En Margriet spreekt die taal. Vloeiend. Al meer dan 30 jaar ontwerpt ze – samen met een vast team van specialisten - de kleding voor (kinder)films, theaterproducties en tv-series.

Margriet hangt niet aan trends. Ze laat zich inspireren door mode op straat. In Nederland en daarbuiten. Vroeger en nu. Daardoor is haar stijl realistisch, ongepolijst, bijna ruw. Maar altijd uitgewerkt tot in de kleinste details. Haar ontwerp begint met historisch onderzoek. En staat pas tijdens het doorpassen. Want een personage ontstaat niet vanaf een hanger, maar op de huid.

Werken met Margriet is een feest. Omdat ze haar vak verstaat. Omdat ze een bak ervaring meeneemt. Maar vooral om hoe ze is: flexibel, gul en transparant. Waardoor je als acteur weet waar je aan toe bent, als producent op haar vertrouwt en als regisseur weet dat het goedkomt.

In haar atelier in Utrecht hangt ruim 60 meter zorgvuldig uitgezochte hedendaagse kleding, plus een kastenwand aan accessoires. Periodekleding op maat komt uit haar Europese netwerk van kostuumhuizen.


Margriet Procee, kostuumontwerp voor film en tv (m) +316 22 93 79 14 (mail) ps@procee-styling.nl
ontwerp: puurelise.nl